Coronavirus och mutationer

Corona har redan muterat minst två gånger

Uppdaterad: 2020-03-02

Corona har muterat minst två gånger

Många kanske tror att coronaviruset inte har muterat, men det har det, minst två gånger.

Första gången det muterade var när det tog sig från djur till människa. Andra gången var när det tog sig från människa till människa. Det är ett virus som kan mutera och därför kan det hända igen.

En kvinna kan ha blivit smittad två gånger

Hurvida man blir immun resten av livet efter att man har haft coronavirus eller ej är än så länge inte bekräftat.

Dessvärre finns det eventuellt en kvinna som blivit sjuk två gånger i corona. Det kan vara så att coronaviruset har muterat, men det är också oklart. Om viruset har muterat innebär det att vi har flera varianter av coronaviruset. Det i sin tur kan försvåra framtagandet av ett vaccin, eftersom man kanske behöver ta fram två vaccin.

Framtida mutationer kan vara farligare

Om coronaviruset muterar igen och det får en högre dödlighet kan det bli allvarligt.

Vissa är inte så oroliga för coronavirus i sin nuvarande form, men är däremot oroliga eftersom det har fått så pass stor spridning. Det i sin tur kan skapa förutsättningar för en eventuell betydligt farligare mutation.

Källor

Sprid webbplatsen

Om du tycker informationen och budskapet är bra. Sprid webbplatsen genom din blogg, Facebook, Twitter eller andra sociala medier.

Donera

För att hjälpa till att driva webbplatsen vidare kan du donera ett valfritt belopp. Stort som smått, alla bidrag är välkomna.

Paypal

Fler artiklar

Covid-19, Sars och Mers

Sars och Mers är dödligare, men Covid-19 är mer smittsam

Det finns sju olika coronavirus. Sars och Mers är dödligast, men Covid-19 är mer smittsam.

Coronavirus dödlighet

30 gånger dödligare än vanlig influensa

Coronaviruset är enligt våra siffror 30 gånger dödligare som vanlig influensa. Även om man går efter Folkhälsomyndighetens siffror är det 20 gånger dödligare.

Frivillig karantän

Det räcker att en person avviker för katastrof

Om personen istället tar sig till T-centralen och hostar där i några timmar så kan det innebära en enorm smittspridning på väldigt kort tid.

Märkliga händelser

Hälsoministern var själv smittad

Irans hälsominister höll en presskonferens för att lugna folket genomn att hävda att situationen var under kontroll. Samtidigt var han själv smittad.

Coronavirus och mutationer

Corona har redan muterat minst två gånger

Första gången det muterade var när det tog sig från djur till människa. Den andra gången var när det tog sig människa till människa.

Regeringen och coronaviruset

Gör politikerna och Folkhälsomyndigheten tillräckligt?

Tycker du att politikerna gör allt var som krävs för att försöka stoppa Corona-viruset? Vi är av den uppfattningen att det finns en naiv syn på virusets spridning, men också en övertro på människor i största allmänhet.

Smitta och spridning

Bli inte smittad och smitta inte andra

Coronavirus sprids med hjälp av droppsmitta. Små droppar kan spridas på flera olika sätt och störst smittorisk är det på platser med mycket folk på en liten yta.

Symtom på coronavirus

Besök INTE vårdcentral om du har symtom. Ring istället 11313 för vanliga frågor.

Generellt så går det inte avgöra skillnaden mellan en vanlig influensa och coronavirus genom endast symtom. Både vanlig influensa och coronavirus börjar på samma sätt. Det är därefter utvecklingen som skiljer dem åt.

Vaccin mot coronavirus

Ingen vet när. Allt från 14 dagar till 5 år har rapporterats

Om 14 dagar enligt brittiska forskare. Om 18 månader om man frågar WHO. Om 5 år om man frågar Läkemedelsindustriföreningen.

Viktiga länkar

1177, Folkhälsomyndigheten, ECDC och WHO

Vi har samlat de viktigaste länkarna om coronaviruset på ett och samma ställe, både på svenska och på engelska.